ПОП АРТ

Стиль поп-арт, що захопив у п'ятдесяті-шістдесяті роки XX ст. Америку, а потім і Європу, сьогодні більше асоціюється з картинками героїв коміксів та багаторазово дубльованими зображеннями банок кока-коли, а також з портретами Мерилін Монро та Елвіса Преслі. Ці зображення стали візитною карткою стилю.

Дизайн квартир, виконаний на кшталт поп-арту, незмінно привертає до себе увагу несподіваними епатажними прийомами. Він трохи божевільний – це пластикові меблі, неонові фарби, комікси та безліч цікавих деталей, у виборі яких немає обмежень. Найбільше шанувальників у поп-арту серед дітей та молоді, оскільки це справжня пародія на стиль та моду.

Поп-арт – специфічний. Він виглядає дещо наївно, навіть ляльково, але водночас комфортно та функціонально. У будь-якому випадку від власника квартири, який вирішив виконати ремонт квартири в стилі поп-арт, потрібне відповідне легке ставлення до життя. Все, що потрібно для його створення – це багато яскравих барв та натхнення. Можна обмежитись одним або кілька предметів, пофарбувавши їх у яскраві тони.

Суворих дизайнерських правил у поп-арті немає, що дозволяє сміливих експериментів, використовуючи в декорі рекламні плакати, газети та журнали. Невід'ємними ознаками стилю є абстрактний малюнок, кричать забарвлення, глянсові поверхні і, звичайно ж, пластик.

Меблі переважно обтічних форм та «кислотних» кольорів. Для цього стилю характерна відсутність шаф, які компенсуються полицями, повітряними стелажами та нішами. Ексклюзивності інтер'єру може надати диван, розмальований графіті або крісло, оббите тканиною з незвичайними геометричними малюнками. Непогано виглядатимуть дивані подушки, контрастних дивану квітів. Замість килима цілком підійде шкіра зебри чи тигра.

Освітлення для стилю поп-арт варто вибирати, зважаючи на тенденції моди. Виконані із пластику, скла або паперу, плафони лампи обов'язково повинні бути яскравими.

Хорошим прикладом декору інтер'єру поп-арт є збільшені мотиви з кольоровими елементами, які розміщуються на яскравому тлі. При цьому щоб надати інтер'єру природності, такі картини не варто розміщувати симетрично. Відмінно виглядатимуть і комікси.

Прикрасять та додадуть завершеність інтер'єру стилізовані пластикові аксесуари: годинник, рамки для фотографій, статуетки, вази, світильники та свічники. Головний критерій вибору – деяка химерність, яскравість та відповідність обраній колірній гамі.

Для поп-арту характерне використання яскравих та кислотних кольорів, які рідко доповнюють та згладжують один одного. Тому не варто зловживати буянням фарб – треба враховувати, що в цьому приміщенні вам доведеться жити. Яскраве може виглядати красиво та свіжо, але є небезпека, що власнику швидко набридне буйство фарб.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.