ТРОПІЧНИЙ СТИЛЬ

У бажанні відпочити від шаленого ритму сучасного життя, ми найчастіше вирушаємо на відпочинок до спекотних країн, ближче до берега теплого моря. Але часто бажану відпустку не завжди можна собі дозволити. Дизайнери впевнені – атмосферу спокою та млості тропічних островів, можна відчути і у звичайній міській квартирі. Достатньо лише оформити її в тропічному стилі. Легкий наліт екзотики, спокій і близькість до природи – такий інтер'єр буквально випромінює тепло та сприяє відпочинку.

Тропічний стиль в інтер'єрі поєднує в собі традиційні та екзотичні елементи, гармонійно поєднуючи все в одне ціле. Цей стиль переплітає простоту та елегантність, витончений декор та етно-матеріали, що стосуються культури держав, розташованих у Тихоокеанському регіоні. Екзотичний і яскравий стиль стиль інтер'єру стане до душі людям, не байдужим до активного способу життя, екзотичним речам і бразильському карнавалу.

Тропічний інтер'єр багатий на соковиті кольори – яскраво-червоні, темно-зелені, помаранчеві, відтінки синього кольору, розбавлені легкими пастельними тонами – слонової кістки, світло-жовтим, м'яким золотавим. Ідеальним рішенням буде використання нейтральної колірної гами для фону та яскраві колірні акценти для уваги до деталей. Всі варіації майже універсальні, але головна умова – це створення простору почуття легкості та легкості.

У тропічному стилі популярна плетена фактура, що розкриває природну красу натуральних матеріалів. Традиційними є матеріали сизаль і джут, проте цілком доречним буде використання меблів із бамбука чи ротанга. Для підлоги добре б підібрати килими із сизалю грубого плетіння. Для посилення екзотичної атмосфери стіни можна прикрасити циновками або капелюхами із соломи. Барвисті зображення пляжів, пишного листя пальм, видів на океан – ці образи природи допоможуть у створенні власних тропіків у своїй оселі.

При виборі текстилю краще віддати перевагу натуральним матеріалам, таким як льон, бавовна або шовк. Легкість та свіжість в інтер'єр принесуть прозорі тканини – шифон чи марля. Кольори тканин можуть бути соковитими, а візерунки можуть бути квітковими, а також у вигляді хвилястих або строгих ліній. Хорошим рішенням буде великий орнамент із чіткими межами. Однак, як і в будь-якому іншому стилі, головне не переборщити, а гармонійно поєднувати відтінки для отримання тропічного коктейлю.

При оформленні спальні у тропічному стилі особливу увагу слід звернути на ліжко. Найкращим варіантом стане велике ліжко з романтичним напівпрозорим балдахіном, який можна виготовити самостійно або купити в магазині.

Оригінальним атрибутом тропічного інтер'єру може стати стельовий вентилятор. Вони життєво необхідні в жаркому кліматі, а в стилізованому інтер'єрі Вашого будинку вони створять відчуття вільної циркуляції повітря та подиху морського бризу.

Одним із секретів при створенні тропічного стилю в будинку є наявність буйної і пишної зеленої рослинності в горщиках. Можна не обмежуватися тільки листяними рослинами, а розглянути і квітучі, наприклад гібіскус або бугенвілея.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.