ЄГИПЕТСЬКИЙ СТИЛЬ

Єгипетський стиль за визначенням є одним із найперших стилів, у яких люди облаштовували свої житла. При цьому він має багато особливостей та яскравих деталей, завдяки яким його неможливо сплутати з жодним іншим. Правильні геометричні форми, монументальність, арки та ніші, колони та фрески симетрія у всьому – все це прийшло до нас із Єгипту і стало джерелом багатьох європейських класичних стилів.

Важливий елемент єгипетського стилю – кольорове оформлення приміщень. Головні кольори – жовтий та золотий – символізують сонце, багатство та достаток. Для декору в єгипетському стилі золотий та чорний колір є ключовими. Окрім різноманітних жовтих відтінків, популярні в єгипетському стилі бежевий колір та колір слонової кістки.

Окрасою для стін можуть бути орнаменти суворих геометричних форм, бордюри під стелею з квітів і листя лотоса, папірусу, очерету, пальм, стріл, стилізованих під сонячні промені. На стіни або стелю можна нанести розпис, який зображує сценки із життя стародавніх єгиптян. Арки та несправжні колони з капітелью у формі пальми або папірусу, синя стеля із золотими зірками створять ілюзію храму єгипетського бога сонця.

Підлога в єгипетському стилі була золотою або срібною, точніше їх покривали плитками з дорогоцінного металу. Однак ви можете прикрасити підлогу плиткою під золото чи срібло. Відмінним рішенням може стати чорна мармурова підлога або підлога із твердої деревини глибокого вишневого кольору.

Меблі, які органічно впишеться в єгипетський стиль, повинні бути виготовлені з натурального дерева, причому дорогих порід, можливо, доповнені елементами мармуру, бронзи. А ось конструкція її дуже проста, за винятком ніжок, які часто робили у формі звіриних лап. Шафи можуть замінити дерев'яні скрині та скриньки, прикрашені дорогоцінним камінням або мати акценти з бронзи.

Вибирайте чорні шкіряні меблі, оскільки вони мають багатий колір і шикарну тканину, що нагадує про давню єгипетську культуру. На м'яких меблях можуть лежати покривала, що імітують шкури тварин.

Важливо звернути увагу і на двері в єгипетському стилі. Двері до приміщення, до єгипетських залів, найчастіше робилися з кедра. Прикрашали їх золотом та слоновою кісткою. Але ви можете віддати перевагу звичайним дверям з імітацією позолоти та слонової кістки.

В цілому, єгипетський стиль відрізняється яскравістю, але не надто великою різноманітністю кольорів. Наприклад, штори краще підібрати однотонні, або з невеликим геометричним орнаментом. А ось для підлоги підійде плитка, що імітує золото чи срібло.

Що стосується аксесуарів та декору, це можуть бути ті ж скриньки, тільки мініатюрні, світильники з природних матеріалів або їх імітації, вази для підлоги. Ну і, звісно, статуетки у вигляді пірамід, сфінкса, символів сонця чи інших символів Єгипту. Прекрасно довершать вигляд великі світильники та стебла папірусу та тростини в підлогових керамічних вазах.

Єгипетський стиль видається нам досить розмитим, але, зібравши всі уламки, а саме всю інформацію, яка збереглася до наших днів, ви зможете створити досить затишну та багату обстановку від якої віятиме величчю Єгипту.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.