КЛАСИЧНИЙ СТИЛЬ

Класичний стиль в інтер'єрі – це стиль респектабельних людей, які шанують традиції. Адже класика означає не просто пристрасть до витриманості в інтер'єрі, це і спосіб життя, що характеризує людину, яка знає, що хоче отримати від життя. Загалом класичний стиль свідчить про тонкий смак господаря і про його вміння цінувати життя.

Зазвичай розрізняють класицизм (від латів. сlassicus - зразковий, норма, порядок) XVII та XVIII – поч. ХІХ ст. У цьому стильовому напрямку відбувається відмова від надмірної розкоші бароко та рококо, а чіткі та прості форми античного мистецтва приймаються за взірець для наслідування. Класичний інтер'єр може бути кількох варіантів, залежно від того, класика якої країни взято за основу.

Класичний англійський інтер'єр – це втілення англійського побуту: дещо манірний, сухий, без надлишків. Саме тут вперше з'являється і знаходить застосування стельовий живопис. Французький класицизм є ансамблем правильних архітектурних форм із великою кількістю декоративних елементів та позолоти. Російська класика в інтер'єрі стала відображенням найкращого, що вже створено, поєднанням правильності форм, вишуканості та ненав'язливої розкоші.

Створення класичного стилю в інтер'єрі не терпить дешевизни. Поєднання якісних оздоблювальних матеріалів із загальною витриманістю обстановки – ось головні риси, що характеризують класику у наші дні. Камін, різноманітні колони, ліпнина, вітражі, живопис, паркет з використанням вставок із цінних порід дерева – все це атрибути класичного інтер'єру.

Колірне рішення в класичному інтер'єрі має підкреслювати загальну гармонію. Відмінним варіантом стануть кольори із теплої палітри: бежевий, кремовий. Бурштинові відтінки паркету вигідно підкреслити фактуру натурального дерева підлоги та меблів, створюючи враження розкоші та комфорту.

Перевага надається меблям з натурального темного дерева. Може використовуватися обробка дорогими тканинами або шкірою, інколи інкрустується цінними породами дерева, окремі деталі можуть бути покриті позолотою. Цікавим стильовим рішенням можуть стати меблі зроблені «під старовину».

Важливим елементом класичного інтер'єру є різні аксесуари: скульптури, картини на стінах, срібний посуд, порцеляна, книги, предмети антикваріату.

Висвітлення класичного інтер'єру може бути побудоване на поєднанні традиційних люстр, точкового та неонового освітлення. М'яке, приглушене світло згладжує контрасти і вносить півтони, що несуть тепло та затишок. Обов'язковим атрибутом є наявність різних торшерів та бра.

Оскільки сучасне житло потребує електронної техніки, її краще завбачливо сховати в різні ніші та розсувні шафи. Такий прийом допомагає зберегти колорит епохи та не відмовляти собі у використанні різних досягнень прогресу.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.