ІНДІЙСЬКИЙ СТИЛЬ

Одночасне поєднання розкоші, пишноти, золота, тонкого смаку, скромності, простота форм та ліній – ось дизайн інтер'єру в індійському стилі. Змішування кольорів, орнаментів, фактур, малюнків, різьблені та інкрустовані меблі, стільці та столи, ширми та двері, що змінилися ролями – все це індійський стиль.

Багато чого в індійський стиль прийшло з Персії - це деякі орнаменти, елементи грецького стилю, які Персія сама взяла у греків. Проте мистецтво Індії дуже самостійне. Цей стиль зачаровує загадковістю та чуттєвістю. З одного боку, він досить екзотичний і простий, з іншого в ньому відчувається романтика і загадка.

Індійський стиль в інтер'єрі дуже цікавий та красивий. Він так само самобутній, як і єгипетський стиль в інтер'єрі. Іноді навіть найпростіші речі несподівано прикрашаються найкрасивішими складними орнаментами. Любов індусів до прикрас підштовхує їх до створення дивовижного ажурного різьблення та унікальних орнаментів, для прикраси меблів та інших елементів декору. Такі деталі нікого не залишать байдужими, внесуть у будинок романтику, казку, присмак далеких мандрівок.

Важливе місце в індійському стилі займають плетені, різьблені та лаковані вироби з дерева, наприклад, типовим є табурет із плетеним сидінням та виточеними лакованими ніжками.

Популярна саме ручна робота майстрів, яка робить кожен предмет неповторним у своєму роді. Як матеріали використовується рожеве дерево, ротанг, тик. Стиль меблів змінюється від простого до елегантного, при цьому вибираються ніжні природні або темні солідні відтінки.

Сучасний індійський стиль відрізняють пишні драпірування, розпис та різьблення по дереву, застосування яскравих кольорів помаранчевого, малинового, відтінків синього. Обов'язковим є використання різнокольорових декоративних подушок.

Щоб створити індійський стиль в інтер'єрі, краще використовувати два-три предмети, що доповнюють один одного. Бажано вибрати найбільш характерні різьблені стильні індійські речі та змішати їх із сучасним інтер'єром будинку.

Наприклад, низький індійський столик із товстими прямими ніжками. Типово індійський варіант - столики або табуретки різної висоти, які можна ставити один над одним, тим самим заощаджуючи місце в кімнаті. Друга характерна індійська річ — вузька невисока шафка з дверцятами. І третій типовий предмет меблів – ширма, яка чудово підійде для спальні. Повністю різьблена оригінальними візерунками, вона лише натякає на поділ простору.

Ліжко в індійському стилі є дерев'яною рамою з грубим бавовняним матрацом, набитим кокосовим очесом. Індійські матраци цінуються у світі, т.к. виготовлені з натурального екологічно чистого матеріалу. Над ліжком часто вішається шатровий балдахін із напівпрозорої тканини. Застосування атласу, оксамиту, парчі, шовку на вікнах з пишними драпіруванням дозволяють з максимальною точністю передати всі нюанси індійського стилю.

Важливим елементом індійського стилю є використання килимів із натуральних матеріалів. Вони можуть бути як на стінах, так і на підлозі.

Декорування стін шовком або панно з виробних каменів, різнокольорові подушки на дивані, кальян, шахи з дерева сандала, світильники зі скла різного кольору, фігурки корів, змій, крокодилів, антилоп, слонів та багато іншого принесе в будинок незабутній дух Індії. Особливо варто відзначити фігурки слонів, яких так поважають у цій країні.

Яскравий національний посуд також виглядає дуже красиво. А запалені, що плавають у спеціальній чаші свічки, додадуть будь-якому звичайному вечору загадковості, романтики та пристрасті.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.