АВАНГАРД

Авангард - це художній і архітектурний стиль, що виник на початку XX століття, у зв'язку з революційними настроями, що панували у колах тогочасної молоді. Стиль авангард відмовляється від класичних, традиційних канонів та створює нові сучасні форми, співзвучні з настроєм, що панує у суспільстві. Люди стали створювати нові форми, що часом кричать про їх настрої.

Також слід зазначити, що стиль авангард вважається стилем динаміки та енергії, тому що кожне приміщення, виконане за допомогою авангарду, має індивідуальний характер. Воно відбиває внутрішній світ свого господаря, і передає його прагнення розвитку. Авангард припаде до душі людині з оригінальним смаком і нестандартним мисленням, що віддає перевагу свободі та незалежності у всьому. Якщо ви неординарна творча людина, здатна нестандартно мислити, цей стиль саме для вас.

Основну роль в інтер'єрі авангард відіграють колір і форма, які обов'язково контрастують один з одним. Стиль відрізняється яскравими та чистими кольорами, такими як білий, чорний, червоний, жовтий, зелений. Дозволяється використання в одному приміщенні кількох контрастних кольорів одночасно. Вважається, що це додає динаміку та експресію в інтер'єр.

Контраст – це з основних рис, характеризуючих стиль авангард. У цьому стилі можуть поєднуватися предмети та матеріали, які здаються зовсім непоєднувані. Можна змішувати, поєднувати, комбінувати які завгодно фарби, головне – не переступати межу між кидкістю, яскравістю та несмаком, ідеальний варіант, коли кольори утворюють органічний ансамбль.

У стилі авангард метод контрасту використовується не лише між стінами, підлогою та стелею. Метод контраст використовується навіть в оформленні стін: одна стіна може бути оформлена в різних кольорах або одна стіна в одному кольорі, а друга - в іншому. Наприклад, чорна стіна навпроти білої. Відповідно чорне крісло біля білої стіни та світильник зі світлим абажуром біля чорної стіни. Або всі чотири стіни кімнати різних кольорів: жовта, помаранчева, червона та вишнева.

Для обробки інтер'єру в авангардному стилі підійдуть будь-які матеріали, але особливо прогресивно будуть виглядати сучасні, новітні оздоблювальні матеріали: склошпалери, декоративні штукатурки, металізовані шпалери, підвісні стелі, нові лакофарбові склади, покриття, що ламінують.

Меблям авангард притаманні несподівані рішення у формах та декорі, незвичайне поєднання матеріалів, що нагадують швидше твір сучасного мистецтва, ніж утилітарний побутовий виріб. Кожна деталь просто має бути оригінальною. При цьому всі предмети меблів вирізняються високою функціональністю. Наприклад, стіл може висуватися з ніші у стіні.

Форма меблів може бути геометричною, з чіткими контурами, але без зайвих деталей і дрібного декору. Відмінно підійдуть меблі виготовлені з металу, дерева або скла. В інтер'єрі авангард добре виглядатимуть сучасні шафи-купе, плазмові та рідкокристалічні телевізори та комп'ютерні монітори, столики, стільці, ліжка та інші предмети з металу.

При дизайні штор не слід боятися експериментувати. Кольори мають бути яскравими, контрастними зі стінами. Матеріали, з яких шиються штори, мають бути обов'язково сучасними. Як і в декорі меблів, так і в шторах потрібно уникати дрібних деталей і просту обробку.

При освітленні приміщення використовують лампочки, вбудовані в стельові ніші. Таке світло надає інтимності вашому інтер'єру, особливо в оформленні спалень та віталень.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.