ТЕХНО СТИЛЬ

Стиль техно або техно-арт, що виник у 80-ті роки XX століття, став своєрідною відповіддю молоді на затишок минулого. У кожному будинку дедалі більше місця займали кондиціонери, мікрохвильові печі, посудомийні та пральні машини, комп'ютерна техніка. В результаті виник зовсім новий стиль, який чудово поєднувався з технологічними новинками, при цьому не приділяючи особливої уваги декору, затишку та ідеальному порядку.

Архітектура техно стилю заснована на суворій геометрії простору та предметів. Він виділяється акцентуванням несучих конструкцій та комунікацій. Хоча останнім часом частіше використовується імітація несучих конструкцій та комунікацій як декорації. Переважають металеві мотиви – нержавіюча сталь, алюміній, перфорація, фарбування в яскраві кольори. У дизайні інтер'єру часто присутні балки та колони.

Техно прийнято вважати стилем неодружених чи сучасної молоді, тому зважиться на такий інтер'єр здатний не кожен. Для технічно характерні чіткі геометричні лінії, меблі з металу, скла, кам'яні стіни. Таке приміщення має занедбаний, але водночас продуманий вигляд. Затишку тут не місце.

Техно актуальний для інтер'єрів нічних клубів та ресторанів, фірм, які займаються виробництвом, організацією шоу та концертів. Цей стиль поширений переважно у офісах, розташованих у цехах колишніх фабрик і заводів.

Архітектура будівель та внутрішніх приміщень тісно переплітається з елементами технічного прогресу. Комунікації, які зазвичай намагаються сховати, є продовженням декору. Труби та дроти забарвлюють у яскраві кольори, а іноді закривають скляними перегородками.

Інтер'єри в стилі техно створюють відчуття техногенної катастрофи та більше схожі на інтер'єри виробничих приміщень та гаражів. Для цього стилю характерна велика кількість металу та пластику, гвинтові сходи, стіни із грубою фактурою, важкі металеві двері.

Меблі в стилі техно нагадують обладнання: сталеві шафи, стільці та табурети з гнутих металевих труб. На ніжки стільців та столиків часто кріпляться ролики. Скляні столики на ногах, що складаються, або тих же роликах - теж важливий елемент меблів цього стилю.

М'які меблі покриваються чохлами, що знімаються, з кишенями для газет і пультів. Дуже популярні безформні пуфи без ніжок, що нагадують звичайні мішки. Матеріалом для виготовлення меблів є метал, пластмаса і трохи дерева. Основні кольори: сірий, хакі, металік, бордовий, брудно-рудий.

Техно-стиль "любить" прямі лінії, які використовуються в оформленні вікна. Це можуть бути рулонні штори, вертикальні чи горизонтальні щільні жалюзі. Крім простоти форм, вони мають ще одну перевагу – легкість у догляді. Для тих, хто таки не може обійтися без нотки романтики, можна порадити повісити легкі синтетичні штори чорного, сірого, синього або кирпичного кольорів. Щоб задовольнити уподобання прихильників техно-стилю, виробники розробили спеціальні металеві карнизи.

Особливу роль техно-інтер'єрі грає світло. Виконуючи свою функцію освітлення приміщення, освітлювальні прилади є продовженням декору. Світильники та люстри більше нагадують технічну апаратуру, вони переміщаються, складаються, витягуються, а довгі дроти не ховаються, а навпаки підкреслюють стиль. Крім того, світильники можна розташувати таким чином, щоб світло додатково відбивалося від скляних та металевих.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.