ЯПОНСЬКИЙ СТИЛЬ

Інтер'єр у японському стилі – ідеальний вибір для тих, хто потребує тихої обителі, де можна повноцінно відпочити після напруженого ділового дня. Японський будинок – світлий та легкий, з перевагою натуральних матеріалів, у якому збалансована естетичність та функціональність.

Простота – головний та найважливіший принцип цього стилю. Для нього характерна витонченість, геометрична гармонія, просторість. Колірне рішення японського інтер'єру побудоване на поєднаннях натуральних нейтральних кольорів теплих відтінків. Найоптимальнішою палітрою є поєднання вершково-кремового кольору та бежевого бамбука з контрастами срібної, сірої та зеленої шавлії. Але класикою цього стилю є поєднання білого та чорного з акцентами кольору яскраво-червоної малини.

Стіни приміщень зазвичай нічим не прикрашаються, але гарним доповненням до вже створеного інтер'єру можуть послужити яскраві паперові віяла або гравюри. При цьому необхідно пам'ятати, що східний дизайн досить екзотичний, і в той же час строгий до меблів, кольорової гами підлоги, стін, елементів декору.

Підлоги, як і стіни, повинні бути скромною основою для решти оздоблення інтер'єру. Грамотне рішення при виборі покриття – бамбуковий ламінат, мармур або плитка з природних матеріалів.

Слід пам'ятати, що у справжньому японському будинку практично не буває килимів, але можна використовувати циновки нейтральних відтінків – пісочного, вершкового, сірого. Для досягнення стильової простоти, найкраще обмежитися одним-двома варіантами у всьому будинку.

Японський стиль багато в чому визначає прості низькі меблі з будь-якого насичено-темного або максимально світлого дерева. Низькі ліжка, такі ж сидіння та подушки для підлоги відповідають традиціям японців сидіти і спати ближче до підлоги. Важливо, щоб кожен елемент меблів був простим. Характерними властивостями японських меблів є асиметричні комбінації окремих елементів, природна витонченість, стилізований рослинний орнамент. Темне дерево використовується краще, оскільки ідеально підходить для створення типового прийому в класичному японському інтер'єрі - контрасту зі світлою підлогою та стінами.

Типова деталь японського інтер'єру – розсувні стінки та паперові складні ширми – відмінний спосіб досягти потрібного стильового відчуття порожнечі.

Фактурності та барвистості лаконічному східному інтер'єру можна додати за рахунок текстилю та аксесуарів. Використання останніх має бути мінімальним, але цілком допустимі витончені гравюри та настінні панно, особливо з природними орнаментами: зображеннями птахів, квітучого лотоса або пагонів бамбука.

Запозичені образи природи, надають інтер'єру неймовірну витонченість та вишукування. За задумом дизайнерів, споглядаючи водоймища, каміння, дерева та квітучу сакуру, людина почувається єдиним цілим зі світом природи.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.