ПОСТМОДЕРНІЗМ

Стиль постмодернізм виник у 60-ті роки ХХ століття і є нащадком модерну, що видно вже з його назви. Постмодернізм є переплетення різноманітних стилів та елементів, змішаних, на перший погляд, без будь-якої логіки. Постмодернізм практикує еклектичне звернення до традиційних художніх форм. Порівнюючи їх незвичайним способом, він створює своєрідне театралізоване естетичне середовище, в яке нерідко вводяться елементи іронії.

Цей стиль у дизайні інтер'єру можна зустріти у різних ресторанах, клубах, салонах краси та інших місцях, де балом править гламур. Часто стиль постмодернізм можна зустріти в елітних та богемних квартирах. Основне завдання стилю постмодернізм – зруйнувати загальноприйняті стереотипи та змінити загальноприйняте призначення звичних речей. Дизайн квартир у стилі постмодернізм – це фантазія дизайнера та креативність його мислення.

Дизайнери стилю постмодернізм використовують в інтер'єрах різні предмети, кардинально змінюючи при цьому їх первісні призначення. Саме незвичайні речі стають акцентами інтер'єрів цього стилю.

Стіни у стилі постмодерну: Відсутність жорсткого стилю, що диктує певний оздоблювальний матеріал. Найчастіше робляться однотонними та нейтральними для акцентування яскравих предметів декору. На стінах постмодернізму доречні ніші, геометричні вставки з металу, скла та навіть пластику з використанням підсвічування. Одну зі стінок можна прикрасити аерографією.

Стеля в стилі постмодерну: однотонна, частіше багаторівнева і несиметрична. Багатобарвність та застосування яскравих фарб залежить від необхідного бажаного ефекту, тут головне не перенаситити.

Підлога в стилі постмодерну: Залежить тільки від необхідної якості до покриття для підлоги та функціонального призначення кімнати (ванна, вітальня, кухня тощо), в іншому без обмежень. Орнамент або текстура (наприклад, паркету) строга та чітка. Якщо вибираєте килим, то яскравий, однотонний із геометричною формою або асиметричний. Теж і для ковроліну, проте частіше вибирається однотонний нейтральний колір.

Меблі в стилі постмодерну: У меблевому дизайні постмодернізм висловився насамперед у новому витку розвитку класики, що еклектично переробила спадщину "великих" стилів.

У постмодерні переважають вільні, динамічні лінії, симетричні та асиметричні форми. Стилю постмодернізм властива неоднорідність, в одному інтер'єрі можуть бути меблі суворої форми разом з плавними і обтічними. Широке застосування у постмодерні знайшли штучна шкіра, нікельовані та хромовані матеріали. Доречні футуристичні меблі. Не повинно бути перевантаження, намагайтеся мінімізувати кількість меблів.

Предмети мистецтва в інтер'єрі постмодернізму також мають бути сміливими і навіть химерними. Якщо картини, то яскраві та насичені в дусі абстракціонізму, кубізму, постімпресіонізму чи навіть дадаїзму. Відмінно вписуються принти (плакати або плакати).

У стилі постмодернізму важливим є освітлення. Воно також багате та різноманітне, як і весь і весь інтер'єр. Одночасно поєднуються велика люстра незвичайної форми із численними галогеновими лампами. Для додавання яскравих фарб освітлення використовують неонові лампи.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.