МОРСЬКИЙ СТИЛЬ

Море - це загадкова і незбагненна, чарівна та непередбачувана стихія, яка приваблює нас своєю особливою красою та таємничим спокоєм. Може, саме тому морський стиль в інтер'єрі став настільки популярним і все більше людей, роблячи ремонт квартири, намагаються перенести частинку моря до себе в будинок.

При всьому різноманітті існуючих стилів морська тематика досі не втратила своєї актуальності, завдяки своїй легкості та варіативності. Адже не докладаючи особливих зусиль та фінансових вкладень, ви можете надати своєму інтер'єру морського дихання.

У морському стилі можна оформити як всю квартиру, так і окремі кімнати і, повірте, цього буде цілком достатньо, щоб іноді поринати в атмосферу свіжості, спокою та гармонії.

Морська символіка неоднозначна у всій своїй різноманітності, в даному випадку все залежить від вашої фантазії та світовідчуття, але колірна гама досить стійка і не терпить будь-яких відхилень. З традиційними квітами (синім, блакитним, бежевим, білим, бірюзовим) морського дизайну поєднуються меблі зі світлого дерева, а також оздоблення з натурального чи штучного каменю.

Традиційно, морський стиль використовується, звичайно, у ванній. Оформити таку ванну не складе особливих труднощів. Використовуйте яскраво-синю або блакитну кахельну плитку, пофарбуйте стелю в небесний колір і пустіть білосніжні хмари. І ось уже у вашій ванні пахло свіжістю.

Безумовно, якнайкраще у ванній кімнаті, оформленій у морській тематиці, буде виглядати картина, виконана з мозаїки. Це може бути і корабель, і чайка, і дельфін, або просто якась химерна рибина. Доповніть вашу ванну шикарним дзеркалом, обклеєним камінчиками, черепашками та бусинами під перли.

Також загальний вигляд може доповнити легка фіранка із зображенням морських мешканців, рушник просто насиченого синього кольору або з якимось морським малюнком. Але не варто зловживати великою кількістю аксесуарів на такій невеликій площі, тому що ваша ванна може перетворитися на виставку та загубиться відчуття простору.

Морську тематику з успіхом застосовують і у вітальні. Натуральні матеріали та синьо-білі морські тони створять легку, невимушену та романтичну атмосферу. Синя, як море і біла, як хмари вітальня виглядатиме просторою та світлою, а стіна, що імітує кам'яну кладку, лише посилюватиме цей ефект. В даному випадку, морську обстановку доповнять світлі, немов вигорілі дерев'яні та плетені меблі. Якщо ж гарнітур не підходить, не сумуйте, не менш ефектно буде виглядати диван, застелений молочно-білим або блакитним покривалом з темно-синіми подушками. Також вдалим вибором стане покривало у синьо-білу смужку.

Вважається, що підлога в такій кімнаті не повинна привертати увагу. А чому б і ні? Замість простого ковроліну світло-бежевого кольору, постеліть на підлогу різнокольорові килимові плитки. Це можуть бути поєднання двох, трьох і більше кольорів, все залежить від вашого бажання. Безумовно, жодна кімната не виглядатиме закінченою без правильно підібраних аксесуарів. Підводний світ можна відтворити у скляних вазах чи інших ємностях. Для цього підійдуть різні мушлі, камінчики, привезені з подорожей.

Помістіть у декорацію з морським піском свічку - вийде чудовий стилізований світильник. Незвичайну композицію можна створити, підвісивши до люстри на тонких нитках раковини та великі намистини. Звичайно ж, найефектнішим доповненням морського стилю у вашій вітальні буде акваріум. Кожен із нас хоч раз у житті відчував бажання прикрасити свій будинок шматочком іншої стихії, укладеної в скло, тим більше, в даному випадку він буде доречним.

Ідеальним варіантом було б встановити морський акваріум і поселити в ньому тропічних риб, зірок та креветок, але прісноводний акваріум також можна оформити під морський за допомогою штучних рослин та різних аксесуарів. У нього можна запустити дискусів та крилаток, які своєю красою та грацією дадуть фору будь-якій найкрасивішій морській рибі, та й різнокольорові прісні креветки теж виглядають не гірше.

В наш час морський стиль дитячих кімнат дуже популярний, і на ринку з'явилася величезна різноманітність меблів з фурнітурою у вигляді крабів, креветок, рибок, морських зірок та інших мешканців цієї стихії.

Різноманітність текстилю на цю тему просто вражає. Штори, фіранки, дитяча постільна білизна з малюнками морських мешканців зроблять кімнату вашої дитини справжнім казковим підводним світом. На стіни ж можна повісити колажі, виготовлені самою дитиною з різних черепашок і камінчиків, також дуже мило виглядатимуть і дитячі малюнки рибок. А різні м'які і гумові іграшки, чи то дельфінчик чи восьминіжок, правильно охоронятимуть нічний сон вашого малюка.

За великого бажання можна оформляти дизайн квартир повністю в морському стилі, але найкращим рішенням буде стилізація спальні або кухні. Доречніше буде розставити лише деякі акценти. У спальні, наприклад, постільна білизна із зображенням чайок буде виглядати дуже романтично, а дерев'яні рамочки з дощечок, наче принесені хвилями, з особистими фотографіями або зображеннями морських пейзажів, нагадають вам про незабутні хвилини вашої відпустки.

На кухні чудово буде поєднуватися коричневий і синій кольори, а біла скатертина з зображеними на ній «дарами моря» підкреслить обрану вами головну ідею. Доповнити всю картину може посуд у цьому плані. При оформленні своєї квартири в морському стилі, забудьте на час про повсякденне життя, пустіть у хід всю вашу фантазію, створіть свою атмосферу повну повітря, свіжості, простору та свободи.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.