ЛОФТ

Ідею створення стилю лофт (loft англ. – горище) навряд чи можна назвати новою – вона зародилася в результаті використання занедбаних мануфактур під житло та робочі приміщення у сорокових роках минулого століття у фабричному районі Манхеттена у Нью-Йорку. При цьому частину індустріальних елементів - труб, необроблених цегляних або пофарбованих стін залишали незайманими, щоб створити незвичайний інтер'єр. Згодом таке оздоблення приміщень настільки вразило творчих людей, що у звичайних міських квартирах та заміських будинках стало неймовірно модним відтворювати "промислову" атмосферу.

Стиль, безумовно, ідеальний для перетворення складу в просторі апартаменти з відкритим плануванням, але при розумному підході лофт цілком може прижитися і в компактному заміському будиночку.

Відправна точка для майбутнього інтер'єру в стилі лофт – це сусідство сучасної фактури, скажімо, скла та сталі, з наявним або врятованим матеріалом – відновленими дошками підлоги та голою цегляною стіною. Звичайно, не кожному доступне відкрите планування, але впустити основні елементи лофта практично в будь-який будинок - неймовірно легко.

Ідеальне приміщення для створення інтер'єру у стилі лофт має бути великим, практично без перегородок, з цегляною кладкою на стінах та дошками на підлозі, з величезними вікнами – бажано до підлоги. Однак якщо ви не маєте в своєму розпорядженні подібні вихідні умови, але при цьому віддаєте перевагу мінімалізму, любите порядок, вибираєте меблі чітких, а побутові прилади - лаконічних форм, то вам варто спробувати відтворити лофт у себе вдома.

Головними в таких приміщеннях стає створення «індустріальної» атмосфери, застосування відкритого планування, поєднання старих (або штучно зістарених) та нових матеріалів, зразків чи елементів старовинних механізмів та ультрасучасної техніки. Скляні перегородки і сталеві плитки є сусідами з простими дощатими або кам'яними підлогами, фактурні труби з міді - зі стилізованими під старовину радіаторами, цегляна кладка - з блискучими панелями з нержавіючої сталі, антикварні чавунні плити на підлозі - з легкими меблевими конструкціями з світло.

Основною перевагою стилю є його варіативність: лофт не ділить приміщення на кімнати, а лише зонує простір за допомогою кольору та фактури, які можуть поєднуватися і перетікати одна в одну в різному порядку, залежно від способу життя господарів. Наприклад, поділом на зони можуть бути двосторонні стелажі, перегородки зі склоблоків, особливо для відділення території кухні або санвузла. Зону кухні можна виділити плиткою для підлоги великого розміру надаючи індустріальний шик. Відмінним доповненням стане стіл на коліщатках та холодильник у стилі «ретро».

Колір стін залежить від естетичних уподобань господарів. Він може бути сліпучо білим, на тлі якого виграшно виглядає стара цегляна кладка, а меблі набувають особливої графічності. Застосування яскравих кольорових стін також можливе, наприклад, у вітальні об'єднаної з кухнею.
Кількість меблів зведена до мінімуму, вона ніби поглинається великим простором лофт. Це дозволяє застосовувати меблі переважно яскравого кольору та незвичайних форм. Це можуть бути комоди у формі куба, крісла, що нагадують квіти, або табурети з незвичайними увігнутими спинками.

Загальну атмосферу стилю допоможуть відтворити вази для підлоги, м'які пуфи і різні дрібнички. Широко використовуються модні матеріали, на перший погляд, здавалося б, не поєднуються – натуральні з пластиком та нержавіючою сталлю. Як декор популярний живопис у стилі графіті, всілякі таблички, покажчики, і навіть, дорожні знаки. Рами можливі і старовинні, і сучасні, а самі картини прийнято не вішати, а приставляти до стіни.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.