ЕКСПРЕСІОНІЗМ

Експресіонізм – м'якіший і романтичніший стиль, ніж авангард. Йому притаманні легкість і мальовничість, які досягаються не числом картин на стінах, а завдяки гармонії фарб і поєднання світла і тіні.

Експресіонізм як стиль з'явився наприкінці XIX початку XX століття в Європі. Він буквально підкорив своєю динамікою та енергією. Такий інтер'єр має бути оформлений у яскравій кольоровій гамі. Підійдуть червоний, блакитний, зелений, лимонний. Головне - уникати важких та глибоких тонів. Кольори можуть бути як соковиті, яскраві (але не кислотні), і бляклі, розмиті. В експресіонізмі важлива присутність настрою та вітається наявність оригінальних деталей.

Головним завданням людини, яка хоче оформити інтер'єр свого житла в стилі експресіонізм, є бажання справити враження на своїх гостей, викликати у них емоції, хай навіть негативні.

Цей стиль можна створювати і за допомогою освітлення: паралельно з «центральним» світлом розмістіть у кімнаті підсвічування у вигляді красиво виконаних бра та торшерів, що дають м'яке світло. Прекрасно виглядає кольорове підсвічування - зелена, рожева. Абажури для ламп повинні бути виготовлені з легких матеріалів світлих тонів — плетених, пластикових, з тонкої порцеляни або тканини.

Для цього стилю найкраще підходять пластикові або плетені меблі. Пластикові меблі зовсім не припускають наявності столів і стільців з вуличних кафе - навпаки, це дорогі різнокольорові меблі - шафи, крісла і тумбочки, до яких підбираються кольорові, майже контрастні аксесуари.

У таких інтер'єрах пластик використовується практично скрізь, починаючи від меблів та аксесуарів і закінчуючи оздобленням стін та підлоги. Причому оздоблення стін не повинно бути грубим. Наприклад, пластикові панелі надають чудову можливість експериментувати, створюючи нові контури, форми та образи. Можна задекорувати стіни пластиком до половини, можна розміщувати панелі навхрест, пробувати нові поєднання кольорів та фактур.

Штори в стилі експресіонізм - яскраві, що привертають увагу. Це якраз той випадок, коли сміливо можна прикрасити вікно червоними, лимонними, фіолетовими шторами. Тут немає місця химерним рюшам і воланам, романтичним складкам та вуалям. Пластикові та матер'яні жалюзі, легкі короткі фіранки – ось що потрібно, якщо ви вибрали інтер'єр у стилі експресіонізм. Вітається оригінальна форма штор.

Аксесуарами в стилі експресіонізм можуть стати картини, хитромудрі люстри, кольорові пластикові вази, а в цілому цей стиль не сприймає безліч зайвих речей. Цей стиль для тих, кому набридла звичайна обстановка і хочеться чогось яскравого, оригінального та екзотичного.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.