КОНТЕМПРОРАРІ

Контемпорарі (від англ. Contemporary - Сучасний) - стиль інтер'єру кінця XX - початку XXI століття. Він з'явився на основі скандинавського стилю в ідеї масового виробництва меблів та предметів побуту за доступними цінами.

До стилю контемпорарі відносять всі новинки сучасного дизайну, причому, в ньому не виявляється певної стилістики. Обстановка стилю є нейтральною основою реалізації декораторських фантазій. Саме тому контемпорарі найчастіше є тлом для інтер'єрних інтерпретацій етно, класики, поп-арту чи ретро.

Яскраві деталі та аксесуари, колекції картин та скульптур, незвичайні світильники, текстиль, оздоблювальні матеріали – все це відкриває простір для найхимерніших стилізацій та робить контемпорарі життєвим та еклектичним.

Контемпорарі - стиль стилізацій, що майстерно створює дух історичних стилів у сучасних інтер'єрах від бароко до модерну, за рахунок виразних деталей та елементів декору. Стиль контемпорарі позбавлений очевидної приналежності до минулих історичних епох, він лише нагадує про них, вигідно пом'якшуючи яскраво виражені акценти того чи іншого стилю, поєднуючи сучасні тенденції з духом недавнього минулого, роблячи інтер'єри традиційними.

Різноманітність декору поступається місцем легким і елегантним силуетам за рахунок пропорційно вивірених лаконічних ліній, в яких вгадуються елементи різних етнічних і класичних форм. У той же час стиль контемпорарі в інтер'єрі – нова альтернатива, що відповідає сучасним вимогам комфорту, простоти, функціональності та доступності.

Основні риси контемпорарі:
- нейтральність та простота;
- зручність, лаконічність та функціональність;
- чіткі форми, гладкі поверхні, м'які лінії;
- легкість компонування, взаємозамінність предметів інтер'єру;
- пропорційні лінії, елементи різних етнічних та класичних форм;
- вбудовані шафи, різноманітні стелажі та полиці.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.