ФІТОСТІНА В ІНТЕР'ЄРІ

Озелененням приміщень, фітодизайном, облаштуванням зимових садів клієнтів вже не здивуєш - але фітостіна дозволяє створити в приміщенні справжні джунглі, практично не задіявши при цьому корисної площі підлоги. Рослини розміщуються на вертикальній поверхні суцільним живим килимом.

Фітостіни, живі стіни, стіни із рослин, вертикальні сади, зелені стіни – так у Європі називають системи внутрішнього озеленення, які активно застосовуються в інтер'єрі. Цей екологічний напрямок у оздобленні та будівництві став затребуваним елементом архітектури та дизайну. Адже, крім високих естетичних характеристик та екологічної чистоти, використання рослин має й цілком практичний характер.

Ідея об'єднати інтер'єрний дизайн та садове мистецтво народилася у Франції близько восьми років тому. А принцип вертикального вирощування рослин вигадала сама природа – у країнах Південно-Східної Азії та у тропічних лісах Південної Америки понад дві тисячі видів флори здатні рости та розвиватися на поверхнях скель, на стовбурах дерев. У фітостінах використовуються в основному ті види, які і в природному середовищі вільно ростуть на вертикальних поверхнях. Серед них – папороті, бегонії, плющі, що створюють багатобарвну живу поверхню.

Ручного поливу такий сад не вимагає: усі необхідні поживні речовини автоматично подаються через приховану мережу трубок. Система водопостачання надійно ізольована від стіни будівлі. Товщина установки без урахування рослин незначна – лише кілька сантиметрів. Разом з тим конструктивне рішення розраховане на те, щоб витримувати вагу і самих рослин, і резервуара з поживним розчином.

При правильному догляді фітостіни довговічні, це прикраса на багато сезонів. До того ж, вертикальний сад може бути адаптований практично під будь-який розмір, форму та практичне призначення. Наприклад, рослинні стіни можна використовувати для поділу офісного простору замість стандартних скляних перегородок або гіпсокартонних конструкцій.

Фітостена - функціональний та надійний оздоблювальний та ізоляційний матеріал. Сьогодні «зелені стіни» можна зустріти в офісах, торгових центрах, квартирах та приватних будинках по всьому світу.

Суцільно вкрита зеленню стіна внесе не тільки естетичний внесок в офісний дизайн - завдяки рослинам повітря в приміщенні стає кращим, насичується киснем і зволожується. Крім того, фітостіни набагато краще за звичайні перегородки поглинають звук.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.