БІЛИЙ КОЛІР В ІНТЕР'ЄРІ

Білий колір багато в чому унікальний. Психологи кажуть, що він дає змогу сховати те, що не хочеться виставляти напоказ. Надягши білий одяг, ми тим самим вибудовуємо стіну між собою та світом. Багато в чому цей колір захищає нас від непотрібних емоцій. Те саме відбувається і з білим інтер'єром. Вплив білого кольору в домашній обстановці такий самий. Він дозволяє забути про неприємності та просто відпочити.

Це зручно?
Багатьох білий інтер'єр відлякує. Чому? Звичайно, відразу в уяві малюються плями, бруд та нескінченне сміття, які з білої поверхні важко виводяться та чистяться. Та й на білому будь-яка дрібниця здається величезною. Безперечно, деякі складнощі з білим килимом або білою оббивкою на дивані можуть виникнути. Навіть якщо ви будете обережні і там не з'явиться плям від соку чи кави, то згодом біле все одно потемніє.

Але ми забуваємо, що всі ці плями та потертості з'являються у будь-якому випадку. Тільки на кольорових речах вони не такі помітні. Так що якщо вам подобається біле в інтер'єрі, не варто собі в цьому відмовляти. Просто вас це зайвий раз підстьобуватиме до дотримання чистоти та прибирання. Не бійтеся бруду. Сучасні засоби очищення чудово справляються з будь-якими плямами. А численні щітки та миючі пилососи допоможуть вам зробити процес збирання не таким стомливим та довгим.

Це гарно?
Білий колір – це завжди ошатно. Крім того, білий колір відкриває широкі можливості для заповнення інтер'єру. Цей колір чудово гармонує з будь-яким з інших кольорів. А це означає, що ви можете нескінченно довго змінювати обстановку в будинку без особливих зусиль. Вам достатньо буде наголосити на вікнах за допомогою, наприклад, блакитних штор і декількох декоративних предметів інтер'єру такого ж відтінку. Таким чином, ваш білий інтер'єр заграє зовсім іншими фарбами. Також можна вчинити і з будь-яким іншим кольором.

Наприклад, нехай взимку це буде ніжно-блакитний, влітку - рожевий, навесні - зелений, а восени… Хоча придумайте краще самі, якого кольору буде осінь у вас у квартирі. Тільки не варто зупиняти вибір на яскравих кольорах, нехай це будуть ніжні відтінки. Так вони лише доповнять білий інтер'єр, виділяючи всі його переваги.

Це затишно?
Всі ми різні, і улюблені кольори у всіх також різні. Але лише білий колір викликає у всіх однакові емоції. До того ж, використовуючи білий колір в інтер'єрі, можна зорово збільшити простір. Навіть невелике приміщення з декором білого кольору та його відтінків сприйматиметься як просторе. Наприклад, зробивши маленький передпокій білим, ви вб'єте відразу кілька зайців. Зорово збільшивши простір, ви зробите ще й перше враження про будинок найсприятливішим. Адже білий колір не лише дарує затишок, а й створює атмосферу свята та радості.

Звідки родом білий інтер'єр?
Мода на білий інтер'єр з'явилася приблизно сто років тому. Тоді у найкращих будинках Європи та Америки вважалося ознакою гарного смаку виконати інтер'єр у білих тонах. Тільки сім'ї з вищого суспільства могли собі це дозволити, підкреслюючи цим свій статус і багатство. А у північних країнах білий колір був традиційним в оформленні житла. Для скандинавів він є лише символом спокою і комфорту. Адже саме цього ми й хочемо, коли приходимо додому.

І навіть якщо все це не переконало вас у тому, що білий колір в інтер'єрі – це зручно, красиво та затишно, згадайте про те, що білий має тисячі різних відтінків, менш марких, але таких же ефектних. Колір слонової кістки, теракотовий, бежевий та інші… Всі вони допоможуть вам створити атмосферу затишку та комфорту у вашому будинку.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.