ГРЕЦЬКИЙ СТИЛЬ

Беручи витоки з античного світу, грецький стиль не втрачає своєї актуальності у суспільному та повсякденному житті. Його легкість і правильність форм дозволяє відчути себе мешканцем минулої епохи, коли краса духу та тіла були єдині.
Грецький стиль в інтер'єрі вважається відгалуженням середземноморського стилю, хоча він, безперечно, має низку відмінних рис. Основною його рисою є близькість до природи. Цей гармонійний і простий стиль не терпить помпезності, вирізняючись тонкою елегантністю в інтер'єрі.
Головне у грецькому стилі – це колірне рішення інтер'єру, в якому можна легко розслабитись та відчути себе на відпочинку. Переважно це природні кольори – синій, бірюзовий, смарагдово-зелений, оливковий та лимонно-жовтий.
Інтер'єр у грецькому стилі ідеально втілити у світлому просторому приміщенні з високими стелями. Оздоблення стін і стелі повинно бути екологічно чистим, наприклад, пофарбованим у природний колір, що сподобався, або з обробкою з дерев'яних панелей. Для надання інтер'єру витонченості, світлі дерев'яні панелі можна поєднувати з ліпниною та колонами. Цілком доречне оздоблення з грубої фактурної штукатурки. Оригінальним рішенням стане фреска з мотивами Ілліади чи античних богів. Також стіни можуть бути розписані простими орнаментами та візерунками.
Стеля за кольором може збігатися зі стінами, що надасть приміщенню простору та цілісності. Досить часто для прикраси стелі використовують штучно зістарені балки чи розпис із традиційними сюжетами грецьких міфів.
При обробці підлоги часто використовують традиційну плитку або мозаїку з гальки, що поєднується із загальним простором. Вдалим рішенням стане матова керамічна плитка теракотового кольору. Можна віддати перевагу і дерев'яному покриттю, проте воно не повинно надто виділятися та привертати до себе увагу. Це може бути штучно зістарений світлий паркет.
Меблі в такому інтер'єрі є важливим елементом і несе традиційні грецькі форми. Це невисокі кушетки, стільці та столики, присадкуваті шафи, прикрашені кованими вставками або різьбленням. М'які меблі також досить низькі, суворої форми, з натуральною оббивкою, наприклад, з льону.
Текстильне оформлення грецького інтер'єру не є домінуючим акцентом. На вікнах частіше зустрічаються бамбукові жалюзі, ніж тканинні фіранки. Як декор використовуються дивані подушки та світлі скатертини.
Основні аксесуари будинку – це керамічні прикраси – амфори, вази для підлоги, посуд у грецькому стилі. Цілком доречні мініатюрні статуетки античних скульпторів, які встановлюються у стінні ніші.
Відтворити грецький стиль у своїй оселі досить просто. Потрібно проявити лише трохи фантазії та креативу, щоб ваше житло стало символом відпочинку, наповненого променями яскравого сонця Середземноморського узбережжя.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.