ПРОВАНС

Інтер'єр у стилі прованс, наповнений гармонійними фарбами природи, зберігає відбиток вікових традицій Франції, романтику старовини, сонячну легкість півдня. Розмірний і неквапливий стиль провінційних французів повною мірою виявляється у дизайні інтер'єрів, які підкуповують привабливою простотою, натуральністю та природністю.

У такій атмосфері приємно відпочивати, зручно займатись різними домашніми справами, добре приймати гостей. Прованський стиль дозволяє залишити за вхідними дверима суєтний ритм мегаполісів, змінити його на неспішну насолоду, характерну для прибережного містечка.

Прованс в інтер'єрі відповідає ідеї домашнього затишку, а всі елементи є створення максимально спокійної і приємної атмосфери. Це стиль особливо близький людям, які прагнуть бути ближчими до природи.

За стильовим напрямом можна з упевненістю сказати, що прованс – це французька інтерпретація кантрі. Чарівність цього стилю криється в його простоті, натуральності та сільській наївності. Кожен предмет в такому інтер'єрі несе на собі відбиток часу - поверхні меблів потерті і потріскані, а стіни вкриті нерівним шаром штукатурки, дерев'яні балки під стелею, що потемніли від часу, дерев'яні камінні полиці з явними слідами часу. Меблі дерев'яні, без особливого вишукування, але зроблені на замовлення.

Кольорове рішення найчастіше вибирається у пастельних тонах. Найчастіше використовуються вибілені відтінки ніжно-блакитного та жовтого. Яскраві тони теж є, але тільки як невеликі акценти.

Обов'язковими атрибутами інтер'єру прованс є такі милі серцю предмети як лляні серветки, легкі завіси з рослинними мотивами, керамічний посуд, ковані світильники та вази з живими квітами. Для досягнення ефекту, колір текстилю має бути трохи вицвілим.

Обов'язково використовуються ковані люстри, світильники з кованими деталями, часто можна бачити ковані спинки стільців, узголів'я ліжок, ковані перила дерев'яних та кам'яних сходів.

Стилю прованс властиве використання рослинних мотивів, а також велика кількість зображень тварин і птахів. Їх можна побачити на предметах декору та тканинах, на посуді та керамічній плитці.

Дизайн інтер'єру в стилі прованс добре виглядатиме в заміському будинку або в котеджі, але цілком доречно його застосувати і в міській квартирі.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.