МІНІМАЛІЗМ

Мінімалізм – найяскравіший і найспірніший стиль другої половини ХХ ст, що виник у результаті злиття дизайнерських та архітектурних амбіцій Сходу та Заходу. Цей стиль універсальний, яке відмінною рисою є мобільність і здатність до трансформації.

Мінімалізм – стиль гранично лаконічних форм, що характеризує повну відсутність декору, орнаментів чи деталювання фасадного оздоблення. Тут все чітко та просто, і немає місця зайвим деталям. Форми близькі до досконалості та максимально функціональні.

Інтер'єр у стилі мінімалізм відрізняється чітко спланованим простором, ясністю композицій, монохромністю, підкресленою природністю фактур. Природна простота, створена за допомогою мінімальних засобів і співзвучна прагненню душевного спокою, внутрішньої гармонії, - ось сутність інтер'єру в стилі мінімалізм.

Створення такого інтер'єру має на увазі велику площу, в якій легше розставити акценти. При цьому можуть використовуватися як дорогі, так і дешеві оздоблювальні матеріали, але сам інтер'єр завжди буде дорогим, і насамперед за змістом – внутрішньою, прихованою наповненістю, де органічно поєднуються впорядкованість, невловима чуттєвість та легкість.

Важливу роль інтер'єрі грають меблі. Свободу великого простору можна підкреслити відкритістю корпусних меблів суворих геометричних ліній. Стелажі або гардеробні шафи повинні мати мінімум дверей, з переважанням висувних елементів по горизонталі та вертикалі. Площини фасадів позбавлені рельєфності, ручок на дверцятах. Матеріали меблів найсучасніші: сталь, матове скло, натуральне дерево, алюмінієві профілі.

Максимальна функціональність досягається розташуванням меблів вздовж стін, дозволяючи природно вписатися в житлове середовище і оптично збільшуючи приміщення, відкриваючи просторову глибину і перспективу. При цьому не варто забувати про головну філософію мінімалізму – турбота про комфорт людини, легкість у користуванні та багатофункціональність у поєднанні з новітніми технологіями.

Мінімалістський інтер'єр не терпить дратівливих фарб, вибираючи світлі півтони та спокійні кольори: чорний, білий, кремовий, сірий. Врівноваженість мінімалізму найбільш чітко відображається у чорно-білій графіці з додаванням яскравих плям додаткових кольорів у меблях та аксесуарах.

Мінімалізм адресований людям з багатою фантазією, почуттям стилю та кольору, тим, для кого це особлива форма життя, що розкриває чарівність простоти та значущість власного світосприйняття. Тому, вибираючи цей стиль для власного будинку, необхідно суворо стежити за порядком. Мінімалізм не поєднуємо з творчим безладдям, припускаючи відсутність всього зайвого. А розкидані книги чи неприбрані в шафу речі, лише порушуватимуть цілісність інтер'єру, і дратуватимуть око.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.