БОХО В ІНТЕР’ЄРІ

Бохо у перекладі з французької «boheme» означає «циганщина». Сам термін узвичаївся в XIX столітті, що означає спосіб життя творчої інтелігенції, що пропагує повернення до етнічних коренів. Художники, письменники, молоді актори та музиканти були яскравими представниками богеми.

Артистичний образ циган, що танцюють і співають, став натхненням для небагатих творчих особистостей. Живучи невибагливо, вони облаштовували своє житло, використовуючи всі доступні матеріали.

Сьогодні стиль бохо залишається таким же популярним, відрізняючись своєю багатоликістю та розкутістю, перекочувавши в багато сфер життя, аж до світу моди та дизайну.

На перший погляд, оздоблення в стилі бохо нагадує горище, занедбане різним мотлохом у вигляді старовинних речей і сувенірних дрібничок. Такий інтер'єр схожий на стиль кочевиків і циган, оскільки поєднує в собі безліч яскравих фарб і декоративних деталей, східних і етнічних мотивів.

Тому цей стиль, найчастіше, може бути незрозумілий для обивателя, оскільки несе в собі певний відбиток характеру його господаря. Креативність оздоблення бохо зможуть гідно оцінити сміливі ексцентричні люди, які ведуть спосіб життя хіпі та вміють почуватися комфортно жити без правил, серед буйства фарб та декоративних предметів інтер'єру.

Однозначно, що стиль бохо призначений не для всіх, а для тих, хто не боїться виявити індивідуальність в обстановці власного будинку та отримати можливість самовираження.

Незважаючи на нагромадження, що здається, інтер'єр в стилі бохо має щось, що об'єднує обробку приміщення і всі предмети інтер'єру в одне ціле. У такому інтер'єрі поруч із дорогими тканинами можуть відмінно вживатися матеріали з претензією на шик, а також унікальні вироби ручної роботи, які можна придбати на виставках, барахолках або привезти з мандрівок.

Інтер'єри бохо відрізняються насиченими квітами, милими штучками hand-made, великою кількістю текстилю, східними подушками з пензликами та бахромою, «бабусиним антикваріатом», наявністю помпезного балдахіна, гамаком чи меблями з ротанга.

Одне із правил стилю бохо – відсутність монохромності. Сміливі контрастні поєднання різних відтінків рожевого, жовтого, помаранчевого, фіолетового, блакитного кольорів наповнять інтер'єр неповторним настроєм.

Велика кількість місць для відпочинку - диванів, кушеток і пуфів, вважається відмінністю стилю.

Важливими елементами стануть барвисті подушки та килими, які не лише розставляють яскраві акценти, а й пов'язують усі елементи епатажного інтер'єру в одне ціле. Квіткові та рослинні принти, етно-мотиви та всілякі візерунки гармонійно доповнять подібний простір.

Предмети hand-made – обов'язковий компонент стилю бохо, що надають оригінальності та неповторної чарівності такому інтер'єру. Це можуть бути предмети, виконані в складних техніках рукоділля - пэчворк, макраме або різьблення по дереву, або прості ширми з намистин, в'язаний абажур або колаж з фото в саморобній рамці.

І найголовніше – інтер'єр у стилі бохо не створюється згідно з певними правилами. Тут діє виключно інтуїція та чуття. Якщо вам комфортно у створеному інтер'єрі, то ви все зробили правильно!

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.