ГАВАЙСЬКИЙ СТИЛЬ

Гавайський стиль дизайну в інтер'єрі дозволяє створити в дивовижну атмосферу відпочинку, спокою та умиротворення. Такий інтер'єр схиляє до перебування в солодкій дорозі і розслабленості. Тут можна подумки перенестися з галасливого мегаполісу на теплий океанський берег, де тепло і світить сонце, чути крики чайок і шум прибою.

Навіть тим, хто жодного разу не бував на Гавайських островах, можна відобразити їхню атмосферу у себе в будинку. В ідеалі для гавайського стилю потрібно багато вільного простору, проте його можна створити навіть у звичайній квартирі, причому без великих витрат. Для початку достатньо позбутися зайвих меблів, таким чином звільнивши зайвий простір. Зонування між кімнатами найкраще здійснити за допомогою легких розсувних перегородок. Відчуття простору та свободи у квартирі, після такого сміливого кроку – гарантовано! Простота та свобода – найточніший девіз гавайського стилю!

Гавайський стиль відрізняється раціональністю та зручністю. Немає нічого зайвого, що відволікає і напружує все під рукою. У гавайському інтер'єрі мінімум меблів, невелика кількість декору, легкий повітряний текстиль, достаток натуральних фарб та зелених рослин.

Найголовніше - це створення необхідного настрою розслабленості та легковажності, чому більшою мірою сприяє обстановка та предмети меблів. Ідеально підходящим гавайському стилю будуть легкі плетені меблі з тростини, лози або бамбука.

На плетеній основі столу розташувати скляну стільницю, а на невеликих етажерках розмістити морські сувеніри або горщики з живими квітами. Низьке ліжко прикрасити романтичним балдахіном, схожим на сітку протимоскітну, а крісла і дивани можна декорувати м'якими подушками.

Колірна гамма в гавайському інтер'єрі святкова, насичена та яскрава. У той же час слід дотримуватися поєднання кольорів не допускати відвертого кітчу.

Великі поверхні стін, підлоги та стелі краще пофарбувати у пастельні тони, на яких розмістити барвисті колірні акценти. Найбільш поширені матеріали для оздоблення – це різні види дерева, легкі тканини, бамбук і скло. Для стін краще вибрати шпалери світлих відтінків, можливо, з рельєфною фактурою. Відмінним рішенням стане застосування фотошпалер з тематичними сюжетами із зображенням моря, пальм чи пляжу. При покритті підлоги цілком підійде ламінат. Вдалим завершенням образу стануть бамбукові циновки, які дуже популярні на Гавайських островах.

Знаковим атрибутом інтер'єру можуть стати великі тропічні рослини та акваріум із екзотичними рибами. У декорі гавайського інтер'єру використовуються елементи морської тематики, наприклад черепашки, морські зірки та риби.

Таким чином, в гавайському інтер'єрі повинні бути обов'язкові елементи стилю:
• Мінімальна кількість меблів;
• Плетені меблі;
• Дерев'яне оздоблення;
• Переважання теплих відтінків в оформленні;
• Яскраві та яскраві аксесуари, а також елементи з морською тематикою;
• Бамбук і очерет в обробці та декорі;
• Драпірування за допомогою легкої та повітряної тканини;
• Безліч зелених рослин з великим листям.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.