АФРИКАНСЬКИЙ СТИЛЬ

Якщо говорити про екзотичні стилі в сучасному інтер'єрі, то, безумовно, африканський напрямок етно-стилю займає перше місце. Африканський стиль наповнений самобутньою творчістю племен цього загадкового чорного континенту. Його імпульсивний ритм припаде до душі енергійним людям, які втомилися від використання високих технологій.

Африка – це природний мінімалізм: звичайні форми, грубі фактури. А ще ритуальні маски та автентичні статуетки, слонова кістка, черепаховий панцир, перламутр, золото. Все це в дорогих європейських інтер'єрах виглядає розкішно і вписується в будь-який стиль.

Одна з головних переваг африканського етно-стилю – використання екологічно чистих матеріалів. Насичені кольори, вигнуті форми та незвичайна фактура створюють відчуття реальності, що має магічні властивості. Необов'язково перетворювати квартиру на зразок тубільної хатини, африканський стиль чудово впишеться в сучасний інтер'єр, позбавлятися звичних меблів і техніки не доведеться.

Головне в африканському стилі - колір, насичений і теплий, що нагадує про спекотні пустелі і савани. Це все відтінки жовтого та коричневого, охра та помаранчевий, колір топленого молока. Для контрасту можна додати трохи синього та бірюзи, але у помірних кількостях. Важливо, щоб усі кольори були природними, жодних синтетичних тонів.

Роблячи ремонт квартири, можна спробувати схопити дух африканського континенту, зупинившись на нюансах. Це зигзаги та кола всіх кольорів веселки із солом'яної, шкіряної та синтетичної плетінки. Плямисті драпірування, важкі браслети та етнічні намисто. Стилізовані афроорнаменти під натуральні шкіри та шкіри тварин, мешканців африканської савани. Важкі меблі дуже простих, геометричних форм, які надзвичайно близькі до скульптури. Сходи зі стовбура дерева з гілками-східцями, доладні низькі табурети, величезні дерев'яні чаші.

І, звичайно, справжній африканський інтер'єр немислимий без меблів із використанням шкіри дивовижних тварин. Втім, у наш час «крокодилів», «пітонів» і «страусів» роблять із звичайної коров'ячої шкіри. Справжня шкіра екзотичних тварин дуже дорога і не завжди довговічна, а гарні обманки мало чим відрізняються від оригіналів. А ще є колекції дизайнерських шпалер, що імітують шкіру рептилій.

Підлоги в африканських інтер'єрах мають бути кам'яні, з грубо оброблених великих плит. В умовах звичайної квартири це буде керамограніт, звичайно, з підігрівом. Або підлога «палуба» з темного, а краще за чорне дерево. Таке модне зараз дерево венге чудово імітує дуб, якщо надати йому темного відтінку, який тільки можна зробити.

Ну і звичайно, деталі, з якими асоціюється африканський стиль – традиційні вироби художніх промислів. Вибір аксесуарів справді безмежний: керамічні вази з яскравими орнаментами з ромбів, кіл, смужок. Можна чорно-білі. Строкаті тканини з тим же орнаментом. Шкіри тварин, які можна зробити своїми руками зі штучного хутра, обрізків шкіри, чобітної чи платтяної щітки з м'якою щетиною та кінського волосу. Статуетки та маски, живопис у стилі наївного мистецтва, батік, дерев'яні або глиняні чаші та вази, етнічні музичні інструменти, подушки з вишитими африканськими тваринами або шкути диких звірів, що імітують.

Прикраса інтер'єру в африканському стилі розбурхує уяву, створює відчуття дотику до таємниці, до чогось особливого. Максимально екзотичний і гротескний, він ламає шаблонні уявлення про те, яким повинен бути інтер'єр. Тому трохи фантазії, зовсім небагато грошей, і ваше житло стане маленькою оазисом фарб та сонця серед сірості сучасної цивілізації, на заздрість сусідам та на задоволення собі.

© Copyright 2024. EDEN BUD
Всі права захищені.